Egészség

2021.08.11. 17:59

Országos szintű kampánnyal küzdenek a gyermekkori elhízás ellen

A természetes ételek fogyasztását növelni, a többszörösen feldolgozott termékek bevitelét pedig csökkenteni akarják.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Brazília egészégügyi minisztériuma internetes oldalán tette közzé, hogy országos oktatókampányt indítanak a gyermekkori elhízás ellen. A program keretében népszerűsítik a fiatalok körében az egészséges étkezési szokásokat és a testmozgást.

Marcelo Queiroga miniszter az ünnepélyes kampányindítón elmondta, az egészséges étkezésen kívül nagy hangsúlyt fektetnek a testmozgásra, a játékra, a szabadidős tevékenységre és a sportra. Céljuk, hogy felhívják arra, az élet első éveiben milyen sok időt töltenek a gyerekek és a serdülők a képernyő előtt.

A kampány részeként ösztönzést kapnak továbbá azok a városok, amelyekben a tíz év alattiak több mint 15 százaléka volt túlsúlyos 2019-ben. A városoknak pedig elő kell segíteniük az egészséges étkezést és a mozgást, valamint olyan kezdeményezéseket kell indítaniuk, amelyekkel figyelemmel kísérhetik a gyerekek táplálkozását.

Az öt év alatti brazil gyerekek 7 százaléka túlsúlyos, 5 százaléka elhízott, a serdülőknek pedig a 31,9 százaléka túlsúlyos és a 12 százaléka elhízott a minisztériumi adatok szerint.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!