szünetel a bajnokság

2018.03.12. 17:19

Pisztollyal ment be a pályára a görög klubtulajdonos

A vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy a játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt.

Paok president Ivan Savvidis (C) takes to the pitch carrying a handgun in his waistband (below C), after the referee refused a last minute goal on March 11, 2018 during the Greek Superleague football match PAOK Thessaloniki vs AEK Athens on March 11, 2018 in Thessaloniki. The match between PAOK Thessaloniki and AEK Athens for the Greek Super League at Toumpa stadium has been temporarily stopped after the referee and his assistants were deliberating whether to allow or disallow a 90th minute goal for PAOK. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Stringer

A georgiai születésű, dúsgazdag vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A tévéfelvételek szerint Ivan Szavvidisz testőreitől kísérve berontott a pályára, és megindult a bíró felé, az övén lévő fegyverét azonban nem húzta elő. A PAOK igazgatója, a szlovák Lubos Michel – aki korábban maga is elismert játékvezető volt – állítólag azt mondta Kominosznak, hogy „vége van”.

A bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd Kominosz két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes. A PAOK előtt kétpontos különbséggel éllovas AEK válaszul közölte, hogy nem tér vissza a pályára.

Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a bajnokságot: „Addig nem folytatódnak a küzdelmek, amíg nem tisztázzuk a helyzetet úgy, ahogy mindenkinek megfelel” – tette hozzá a miniszter.

A PAOK stadionjában előzőleg február 25-én tört ki botrány, amikor egy hazai szurkoló a kezdés előtt egy papírtekerccsel fejbe dobta Oscar Garciát, az Olimpiakosz edzőjét. A tettest másnap őrizetbe vették, a meccset nem játszották le, és 3-0-ás megállapított eredménnyel az Olimpiakosz kapta meg a három pontot.

Borítókép: Szavvidisz testőreitől kísérve berontott a pályára

Forrás: Stringer/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!