totyogás

2020.08.17. 14:30

Rendőrök igazoltattak egy szökött pingvint Angliában

Másfél kilométerre kóborolt el egy déli-sarkvidéki Humboldt-pingvin Strelley angol faluban, végül rendőrök állították meg – számolt be róla a BBC hírportálja.

05 February 2020, Mecklenburg-Western Pomerania, Stralsund: A Humboldt penguin stands on the rocky outcrop in the Ozeaneum. The biologists investigate how well the seabirds can hear and in which frequency range and volume levels. Until now, little is known about the hearing of penguins. Separated from the penguin enclosure, a total of four animals have been lured daily to the hearing test for several months. The German-Danish research project will investigate the hearing ability of penguins. Photo: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/ZB

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jens Buttner

A Nottinghamshirem megyei Braxtone kerületben járőröztek a rendőrök, amikor vasárnap kora reggel meglátták a madarat, amelyik egy farm karámjából szökött meg Strelley-ben, és

sikerült több mint másfél kilométer utat végigtotyognia.

A rendőrök meglepődtek, majd befogták és visszaszállították a gazdájának. Gareth Philp rendőr elmondta, hogy

a madár, akinek a Po-Po becenevet adták, barátságos volt és jól tűrte, hogy fotózkodjanak vele.

Tavaly a helyi rendőrök egy pár lopott pingvint mentettek meg, majd betörés miatt letartóztatták a gyanúsítottat.

A Humboldt-pingvinek Dél-Amerikában élnek, tengerpart közelében. Átlagosan 70 centiméteresre és 4 kilogrammosra nőnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!