útonálló

2017.12.11. 12:18

Rombolt egy elefánt a kínai országúton (videó)

A vad ormányos egy buszt és egy autót tört össze a délkelet-kínai Jünnan tartományban.

A Menghaj megyei erdőrendészet közleménye szerint egy kifejlett példány odament egy parkoló kisbuszhoz és a fejével ütni kezdte a szélvédőt szombat délután 6 óra körül. Ezután a buszhoz dörgölőzött és csak fél kilenckor távozott a környékről – írta meg az MTI.

Az internetre egy videó is felkerült az esetről:

Utas nem ült a buszban, és a sofőr sem sérült meg, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment.

Egy autó is arra hajtott, de amint a vezetője meglátta a kisbusszal játszadozó elefántot, azonnal visszafordult. Kicsit távolabb leállította a kocsiját és gyalog ment tovább. Amikor azonban vasárnap reggel 7 óra körül visszament az autóért, az elefánt már lelökdöste az útról.

Az erdőőrök szóvivője közölte, hogy embereik rendőrökkel megerősítve járőröznek a környéken, hogy idejében adhassanak ki figyelmeztetést.

A vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 maradt Kínában, többségük Jünnan tartományban él. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újabban növekedésnek indult

Borítókép: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!