sport és szórakozás

2019.11.10. 21:18

Szánhúzó kutyák versenyeztek Magyarpolányban

A bajnokságra 250-300 versenyző, illetve közel 1000 kutya érkezett 17 országból.

Kutyafogathajtó-Eb Magyarpolányban

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja, Magyarpolány Önkormányzata és a Községi Sportegyesület Magyarpolány közös szervezésében háromnapos Kutyafogathajtó Európa-bajnokságot rendeztek Magyarpolányban – írja a 888.hu.

A kutyaszánról az embernek elsőre a tél és a hó jut eszébe, nem pedig az óriási sár és az eső. Ennek ellenére az ízig-vérig novemberi időben nagyon sokan látogattak el a hétvégén az Ajkához közeli Magyarpolányba, hogy megnézzék a kutyák és emberek közös küzdelmét. A bajnokságra 250-300 versenyző, illetve közel 1000 kutya érkezett 17 országból. A többnapos megmérettetésen a versenyző kutyák több sportágban is összemérték tudásukat és ügyességüket: kutyafogathajtás, kutyás futás, kutyás kerékpározás és dogscooterezés kategóriákban versenyeztek.

Szánhúzó kutyák a kutyafogathajtó-Európa-bajnokságon Magyarpolányban 2019. november 8-án.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az EB-n közel 30 fős magyar versenyzői csapat állt rajthoz, nem is esélytelenül, hiszen a magyarok a korábbi években is jól szerepeltek: a 2018. évi Európa-bajnokságon a csehországi Abertamyban 3 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet, a 2017. évi Európa-bajnokságon Olaszországban 3 arany és 4 ezüstérmet, a 2016. évi Európa-bajnokságon Ausztriában 6 arany, 1 ezüst, 1 bronzérmet szereztek versenyzőink.

A hétvégét szervező Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubjának a rendezvénnyel nemcsak az a célja, hogy remek kikapcsolódást biztosítson minden kutyás számára, hanem a kulturált kutyatartás, és a sporttal történő időtöltés népszerűsítése is.

Borítókép: Szánhúzó kutyák a kutyafogathajtó-Európa-bajnokságon Magyarpolányban 2019. november 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!