önfeláldozás

2018.02.15. 07:30

Tinédzser mentette ki a metróvágányra esett kisgyermeket (videó)

Hősként ünneplik Olaszországban azt a tinédzsert, aki kimentett egy vágányokra esett kétéves gyermeket a milánói metróban.

Forrás: Facebook

A kisfiú édesanyjával üldögélt a metróállomás padján, majd hirtelen felugrott, szaladgálni kezdett és a peron széléről a vágányokra zuhant.

Az ATM közlekedési vállalat videofelvétele szerint a 18 éves Lorenzo Pianazza azonnal ledobta hátizsákját, leugrott a gyermekhez és kiemelte őt a peronra. A kisfiú az esetet térdhorzsolásokkal úszta meg.

„Lorenzo hősként cselekedett, a vágányokra ugrott, holott nem tudta, hogy jön-e szerelvény” – közölte szerdán az ATM szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a metróállomás forgalmistája azonnal leállította a forgalmat a vonalon, amikor látta a biztonsági kamerákon a balesetet.

Pianazza a Corriere della Sera olasz napilapnak elmondta, hogy az állomás kijelzőjén látta, hogy a következő szerelvénynek 90 másodperc múlva kell megérkeznie és úgy ítélte meg, ennyi idő elegendő a kicsi kimentéséhez.

„Amikor kimásztam, a fiúcska sírt. A kezemet a vállára raktam, hogy megnyugtassam, édesanyja szintén nagyon rémült volt. Majd köszönetet mondott, én pedig távoztam” – emlékezett vissza a történtekre.

A fiatalember kilétére úgy derült fény, hogy Beppe Sala milánói polgármester felhívást tett közzé: jelentkezzen, mert a vállalat illetékesével meg akarja hívni a városházára, hogy egész Milánó nevében köszönetet mondjon neki.

Borítókép: A biztonsági kamera felvétele, amin látszik, ahogy a kétéves kisfiú a sínek felé szalad

Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!