hamis nyomok

2019.07.15. 14:19

Titkos csontkamrákat rejtett egy német hercegnő vatikáni sírja

A szakemberek a 36 éve eltűnt római kamaszlány, Emanuela Orlando maradványait keresték, közben bukkantak rá a kamrákra.

This photo taken and handout on July 11, 2019 by the Vatican Media shows the opening of one of two tombs within the Vatican's grounds in the Teutonic Cemetery on July 11, 2019, as part of a probe into the case of Emanuela Orlandi, a teenager who disappeared in 1983 in one of Italy's darkest mysteries. - The Vatican is opening an internal probe into the case of Emanuela Orlandi, a teenager who disappeared in 1983 in one of Italy's darkest mysteries, and opened on July 11, 2019 two tombs within its grounds in the Teutonic Cemetery to see if it holds the girl's remains, after Orlandi's family's lawyer received an anonymous tip-off telling her to look inside the marble-topped grave. (Photo by Handout / VATICAN MEDIA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VATICAN MEDIA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ---

Forrás: AFP/Vatikán Média

Rejtett csontkamrákat találtak a vatikáni temetőben, ahol a 36 éve eltűnt római kamaszlány, Emanuela Orlandi holttestét egy névtelen levél alapján keresve a múlt héten felnyitották két 19. századi német hercegnő sírját.

A vatikáni német zarándoktemetőben (Campo Santo Teutonico) nyugvó hercegnők sírját nagy meglepetésre teljesen üresen találták, nemcsak a keresett lány, de még az elhunytak maradványai sem kerültek elő, ezért a vatikáni illetékesek kiterjesztették a keresést, és a sírok mögött, azoktól nem messze két rejtett osszáriumot fedeztek fel a padozat alatt.

A csapóajtó fedte üregekben, amelyek már a pápai német papi kollégium épületéhez tartoznak, emberi csontokat találtak.

A csontkamrákat gondosan lezárták, és azokat július 20-án szombaton, az eltűnt lány hozzátartozóinak jelenlétében fogják közelebbről megvizsgálni igazságügyi orvosszakértők – közölte Alessandro Gisotti, a Vatikán szóvivője.

Az 1983-ban, egy zeneóra után nyomtalanul eltűnt Emanuela Orlandinak, egy vatikáni alkalmazott lányának a rejtélye évtizedek óta a legvadabb összeesküvés-elméleteket táplálja Olaszországban,

főleg az egyházi állammal kapcsolatban, ezért a Vatikán immár teljes mértékben együttműködik a családdal a felmerülő új nyomok tisztázásában.

A csaknem 200 éves hercegnői sírokat azért bolygatták meg, mert a család kapott egy névtelen levelet, benne egy fotóval, amely azt sugallta, hogy a lány az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe sírjában lehet eltemetve.

A több évtizedes rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!