Állatvédelem

2019.12.27. 08:36

Tizenegy orángutánt engedtek vissza a vadonba Indonéziában

Az erdőirtás és az őserdő elfoglalása súlyosan veszélyezteti a főemlősöket.

An orangutan is shown to the public after several months in quarantine at Bali Safari Marine Park in Gianyar regency on August 19, 2019. - Indonesian authorities on March 22 arrested a Russian tourist for attempting to smuggle the orangutan out of the country in his suitcase. (Photo by SONNY TUMBELAKA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sonny Tumbelaka

Állatvédők 11 orángutánt engedtek szabadon a vadonban Indonézia Közép-Kalimantan tartományában hosszan tartó rehabilitáció után.

A The Borneo Orangutan Survival Foundation közlése szerint

2012 óta összesen 462 orángutánt engedtek szabadon Közép- és Kelet-Kalimantan, vagyis Borneó Indonéziához tartozó erdeibe, az állatok természetes élőhelyre.

A majmokat ketrecekben vitték a Bukit Baka Bukit Raya nemzeti parkba. Az út a Nyaru Menteng Orangutan Rehabilitációs Központból egy napig tartott szárazföldön és vízen.

Három orángutánt egy nőstényt és egy anya-csecsemő párost Thaiföldről költöztettek vissza Indonéziába 2008-ban és 2016-ban.

Három olyan orángutánt is szabadon engedhettünk, melyeket Thaiföldről költöztettünk haza. Ez azt mutatja, hogy van remény, amíg a visszaköltöztetés korra, a tanulás képességére, a természetes képességek kialakulására és a rehabilitációs folyamatra vonatkozó követelményei teljesülnek

mondta el Adib Gunawan, a közép-kalimantani természetvédelmi hatóság munkatársa.

A rezervátumban élő, rehabilitált orángutánpopuláció egyedszáma a szabadon engedett állatokkal együtt 163-ra emelkedett.

Indonézia három orángutánfaj otthona: itt él a borneói orangután (Pongo pygmaeus), a tapanuli orangután (Pongo tapanuliensis) és a szumátrai orangután (Pongo abelii). Mindhárom fajt súlyosan veszélyezteti a nagy mértékű erdőirtás és az őserdő elfoglalása.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!