Letöltendő a Traviatáért

2018.08.08. 07:00

Tizenhat évig operával „kínozta” szomszédjait egy szlovák nő (videó)

A nő a négyperces áriát reggel 6 és este 22 óra között megállás nélkül, hangszórókon újra és újra lejátszotta 16 éve minden egyes nap. Mindezt a hangosan ugató szomszéd kutya miatt – ami már nem is él.

Older woman playing guitar as girl knits

Megkeseredett az élete egy utca lakóinak a szlovákiai Párkányban, egy nő ugyanis egész nap egy áriát bömböltetett, hogy így álljon bosszút szomszédjain azok hangosan ugató kutyája miatt. Csak a rendőrség közbeavatkozása vetett véget a zenének.

A nőt rendőrök hétfőn kihallgatásra rendelték be, majd zaklatás bűntette miatt előállították és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését.

„A háztulajdonos figyelmen kívül hagyta a legfelsőbb bíróság döntését is, amely megtiltotta számára a zene hangos hallgatását”

- számolt be róla a Markiza TV.

A nő jelenleg egy rendőrségi cellában vár a felülvizsgálatot végző bíró döntésére arról, hogy vizsgálati fogságba kerül-e vagy szabadon engedik. Renáta Cuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint

bűnössége esetén hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Az operarészlet egyébként Guiseppe Verdi Traviatájának egyik áriája volt Plácido Domingo előadásában.

Párkány polgármestere 2015-ben egy intézkedéssel megtiltotta a lakosok zenei művekkel való zaklatását. Ezt követően csaknem két évre a „zenélő ház” elhallgatott, a nő azonban bírósági úton megtámadta az indítványt, melyet a járási és a kerületi bíróság is jóváhagyott. A döntés mégsem volt jogerős, mert a nő fellebbezett, így 2017 szeptemberében újra megszólalt a recsegő hangszóró.

Két évig csöndes volt a „ház”, majd N. Éva tavaly ősszel ismét beüzemelte a lejtászót – olvasható a kemma.hu oldalon. A portál korábban egy videóriport keretében foglalkozott a párkányi zenélő házzal.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: KONDO PHOTOGRAPHY / CULTURA CREATIVE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!