Aljas húzás

2018.07.24. 09:12

Tízmilliókat csalt ki másoktól két gyerek

Volt olyan jóhiszemű, aki egy kertes ház árát adta a kéregető kamaszoknak a hazugságaik miatt.

Elképesztő történettel csalt ki milliókat emberektől két kiskorú gyerek Budapesten. Előadták, hogy szegények, éheznek és az édesanyjuk beteg, sokan erre pedig fizettek is. Volt, aki 32 millió forintot adott nekik – írta meg az esetet a Bors Online.

A portálnak V. Szabolcs mesélte el a történetet, aki még „olcsón” megúszta, hogy segítő szándékú ember.

A férfi karácsony körül találkozott a két 12 év körüli gyerekkel, akik

elpanaszolták, nagy bajban vannak, apjuk otthagyta őket, elvitte minden pénzüket, az édesanyjuk pedig szívbillentyűműtéten esett át.

Egy 7800 forintos villanyszámlát lobogtatva azt kérték Szabolcstól, segítsen rajtuk.

„Sok haszontalan dolgot vásároltam már, ezért úgy gondoltam, ha egy feleslegesnek bizonyuló ajándék helyett meg tudok menteni egy családot, az a Jóisten előtt is elfogadható csere lesz. Így hát adtam nekik nyolcezer forintot”– mondta a Borsnak a sértett.

A gyerekek azonban itt nem álltak meg: azzal jöttek, hogy nincs pénzük vonatjegyre, Budapestre is bliccelve jöttek, és otthonra vásárolniuk kell némi élelmiszert, hogy a gyámügy lássa, nem éheznek, különben nem tudnák a beteg édesanyjukkal tölteni a karácsonyt. Szabolcs megsajnálta őket és a korábbi összeget megtoldotta egy húszezres bankóval. A gyerekek fogadkoztak: vissza fogják adni, ha megjön a családi pótlék. A két kiskamasz már másnap délelőtt hívta telefonon a férfit: most azt mondták, édesanyjuk rosszul lett, a mentők kijöttek, adtak recepteket, amiket feltétlenül ki kellene váltaniuk, de – természetesen – nagyon sokba kerülnek. További 40 ezer forintot kértek el, amit Szabolcs átutalt egy megadott számlára.

Ez azonban még mindig nem a történet vége: még aznap délután újra telefonáltak a gyerekek, és azzal álltak elő, hogy nem elég a korábban villanyszámlára adott 7800 forint, mert az összes tartozást ki kell fizetni.

„Ezt alátámasztva egy állítólagos ELMŰ-s ügyintéző telefonszámát adták meg, akivel többször beszéltem is.

Csak utólag derült ki, hogy ez is meg volt rendezve, és az egyik társuk beszélt velem” – teszi hozzá még mindig dühösen Szabolcs.

Harmadszorra átutalt a gyerekeknek még 40 ezer forintot, akik este újra telefonáltak, egy újabb ürüggyel: ekkor a villanyóra cseréjére hivatkoztak, amihez 60 ezer forintot kunyeráltak. Erre Szabolcs már nemet mondott, és a gyerekek a következő nap folyamatosan hívogatták. Könyörögtek neki, hogy egy fűtetlen lakásban vannak és gondoskodjon róluk. Szabolcs erre kiküldött egy rendőrt az általuk megadott címre, segítsen ő nekik, de az ott élő család közölte, hogy köszönik, ők jól vannak. Szabolcs – akitől ekkor már 108 ezer forintot csaltak ki – végül feljelentést tett.

Illusztráció
Fotó: Vadnai Szabolcs / Bors Online

Mint a portál írja, a jól megszervezett csalásnak több sértettje is van, és kiderült az is, hogy Szabolcs hozzájuk képest olcsón megúszta.

Ugyanezzel a módszerrel egy férfitől négy hónap alatt több mint 32 millió forintot (!) csaltak ki, egy hölgy pedig egy hónap alatt két és fél milliót adott nekik készpénzben.

A rendőrség a három eset vizsgálatát összevonta, többszörösen minősített csalás miatt nyomoznak. Egy bizonyos, M. Dávid a fő gyanúsítottjuk, akiknek több társa is van. Az ügynek több további károsultja is lehet, akik eddig nem tettek feljelentést. Azt nem tudni, hogy az okozott kárt sikerül-e valaha behajtani a tetteseken.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Flickr.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!