kincsek a múltból

2018.10.05. 11:06

Több ezer éves érintetlen sírt fedeztek fel Görögországban

A régészek egy sziklába vájt temetkezési kamrát találtak, ahol a mükénéi korszakból származó leletek, többek között festett agyagkorsók, bronz kardok és tőrök rejtőztek.

Forrás: Shutterstock

Több mint 3500 éves, a mükénéi korszakból származó síremléket tártak fel régészek a Peloponnészoszi-félszigeten – jelentette be csütörtökön a görög kulturális minisztérium.

Az archeológusok Aidonia mellett, a Nemea régészeti feltárási helyen folytattak ásatásokat és fedezték fel a mükénéi civilizáció (Kr.e. 1650-1400) temetkezési helyét.

A temetőt a 20. század végén kifosztották, a görög hatóságok számos, a régészeti helyszínről származó leletre bukkantak rá az Egyesült Államokban.

A kutatók most az érintetlenül maradt sírokat tárták fel. A munka során nyáron egy sziklába vájt temetkezési kamrát is találtak, ahol a mükénéi korszakból származó leletek rejtőztek.

A minisztérium közleménye szerint a holtak maradványai mellett festett agyagkorsókat, bronz kardokat és tőröket, réz, obszidián és kovakő nyílhegyeket, ékszereket is találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!