rossz szokás

2019.08.06. 18:25

Tömegesen pusztulnak a brüsszeli madarak az etetés miatt

Több vízi madarat is élettelenül húztak ki a brüsszeli Ixelles negyedben található tavakból az elmúlt hetekben. A tömeges pusztulásukat az okozhatja, hogy kenyérrel etetik a látogatók az állatokat.

A woman runs past a bird at the Bois de la Cambre in Brussels October 12, 2015. AFP PHOTO/ EMMANUEL DUNAND (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Emmanuel Dunand

A Bruzz brüsszeli hírportál szerint a mérgezés hátterében kenyér és egyéb ételek állhatnak, amelyeket az emberek bedobálnak a madaraknak a vízbe – szemlézte cikkében a V4NA hírügynökség.

Amikor az élelmiszerek már régóta állnak a vízben, tökéletes táptalajjá válnak a baktériumoknak, pláne, ha a hőmérséklet is magas. A meleg időből pedig nem volt hiány az elmúlt időszakban, így alakulhatott ki a baktérium a tavakba bedobott ételeken, amelyeket elfogyasztva a madarak elhullottak.

Az Ixelles-i tavaknál egyébként is tilos etetni a madarakat, azonban még inkább figyelnek fognak rá a hatóságok, hogy senki se dobjon élelmiszert a vízbe.

Borítókép: ez a brüsszeli madár már lehet pórul járt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!