Vegetáriánus és vegán ételek

2021.08.15. 09:30

Újabb nagyvállalatot hódított meg a húsmentes konyha

Drasztikus változásra lehet számítani a Volkswagen központi üzemi konyháján.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csak húsmentes ételeket kínálnak majd a Volkswagen német autógyártó társaság wolfsburgi központi üzemi éttermében a nyári szünet végétől. Az intézmény szerint a módosításokat a dolgozók kérésére vezetik be.

A wolfsburgi gyár fő irodaépületének étkezdéjében számos dolgozó kérte, hogy térjenek át a vegetáriánus és a vegán konyhára. Az új kínálat a vállalati működés fenntarthatóságához is hozzájárul, mivel a húsfogyasztás csökkentése kisebb környezeti terhelést jelent. Halételek ellenben továbbra feltűnnek majd az étlapon.

A vállalat az átállással egy évek óta bontakozó trendet követ. A hannoveri gyárukban pedig már ki is vezették a húst a menza kínálatából. Az országos idegenforgalmi és vendéglátóipari szövetség szóvivője az átálláshoz hozzáfűzte, hogy szerinte végérvényesen elmúltak az idők, amikor a mostohagyerek szerepe jutott a vegetáriánus konyhának.

Ugyanakkor a társaság egyetlen wolfsburgi munkatársának sem kell lemondani a húsról. A toronyház menzája mellett más üzemi konyhák is működnek a hat négyzetkilométer területű telephelyen, amelyen összesen több mint hatvanezren dolgoznak. Ezenkívül tovább működik a cég húsüzeme is, amelyben a pandémia előtti utolsó évben hétmillió adag currys kolbász készült sertéshúsból.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!