az igazság

2021.07.18. 12:05

Valóban lehet fogyni a citromos víztől?

A citrom öli a vírusokat, magas a C-vitamin tartalma, vízhajtó hatású, ráadásul a szervezetünk anyagcsere-folyamatait is remekül szabályozza.

Healthy Lifestyle, Food. Happy Woman Drinking Summer Refreshing Fruit Flavored Infused Water With Fresh Organic Lemon, Lime, Mint. Detox Vitamin-fortified Water. Healthy Eating. Diet Concept.

Forrás: Shutterstock

Fotó: puhhha

Nagyon sokan kipróbálták már, milyen lehet langyos vízbe némi citromlevet csepegtetni, és attól fogyni. Van, aki csak erre esküszik, és 5-10-15 kilót ír csakis ennek a számlájára. De tényleg hatásos?

A víz elsősorban ahhoz szükséges, hogy létezzünk és ne száradjunk ki. A megfelelő mennyiségű víz fokozza az anyagcserénket, de egymagában nem olvasztja le a kilókat. Ergo az egészségünk fenntartását szolgálja – írja a borsonline.hu.

A citrom öli a vírusokat, magas a C-vitamin tartalma, vízhajtó hatású – azaz csodagyümölcs. Ráadásul a szervezetünk anyagcsere-folyamatait is remekül szabályozza. Magyarul tényleg zsírégető hatású.

Persze nem korlátlanul, mert nem fogunk minden kortyól kilókat fogyni.

De akkor hogyan igya?

Ébredés után, reggel érdemes 2 dl langyos vizet inni egy negyed citrom levével. Azért nem jó többel, mert azzal a gyomrunkat bántanánk. Napközben ihatunk bármit, ami cukormentes, aztán este jöhet egy ugyanilyen adag citromos víz!

Érdemes olyan citromot venni, amely bio, és természetes fényben érett. Így búcsút mondhatunk a C-vitamin tablettáknak, a citrom savanyú íze pedig kifejezetten étvágyűző hatású.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!