Csak saját felelősségre

2017.07.07. 11:40

1000 lóerős lesz az ukrán szuperautó

Himera Q néven mutatkozik be a villanymotoros ukrán szuperautó, amelyet a tervek szerint 700 ezer euróért – körülbelül 30 millió forint – lehet majd megvásárolni. Dimitrij Lazarev még 2013-ban vázolta fel a Raven nevű járgányt, amely alapján Andrej Dzahovszki ukrán üzletember és autórajongó megrendelésére a kijevi SpecAuto Tuning nevű cég villanymotoros kocsit épített. Nem is akármilyet!

Forrás: twitter

A szuperautóból egyelőre csupán egy prototípus, egy életnagyságú modell készült el, de állítólag Barcelonában gyártják majd, és az üzembe már tíz munkást fel is vettek. Hogy mikortól lesz kapható, arról egyelőre nincsen hírek, de az áráról igen: 700 ezer euróba – nagyjából 30 millió forint – kerül majd ez a „guruló erőmű”.

A négy villanymotor összesen 1000 lóerős rendszerteljesítményt biztosít, ami 3 másodperces 0-100 km/h sprintet és 350 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé. A 86 kWh kapacitású grafén-technológiás akkumulátorral kímélő közlekedéssel akár 500 km is lehet a hatótávolság, egy 22 kW teljesítményű speciális töltővel egy óra alatt lehet majd teljesen feltölteni a lemerült telepet.

További részletek az automotor.hu oldalán

 

 

Címkék#ukrán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!