kreatív ötletek

2017.10.05. 17:02

Készítsen trendi lámpabúrákat!

Egy különleges lámpa nemcsak este lehet hasznos: nappal díszítheti is a szobát.

A szoba hangulatának megteremtésében főleg este jut szerephez a lámpa, amikor több fényre van szükség, de külalakjának köszönhetően a nap bármely más szakában is díszíthet!

A nagyi nyomdokain

A kötögetés a hobbija? Akkor bátran készítsen egyedi „ernyőt” a lámpára! Majd meglátja, milyen jól mutat a vintage vagy antik bútorokkal berendezett térben.

Szabályos szépség

A geometrikus formák népszerűsége a lakberendezésben továbbra is töretlen. Motívumként a lámpaernyőt is díszíthetik, a dekoratív mintát textilfestékkel akár saját maga is felviheti a felületre.

Mit rejtenek a csillagok?

A hangulatvilágításhoz többnyire elég egy jelképes fényforrás, a megfelelő helyen a falra szerelve. A célnak megfelel egy csillagokat idéző „kép” is, amit egy mdf-lap átlyuggatásával alkothat meg.

Ötlettár

  • Egyedi és dekoratív kompozíciót alkothat úgy is, ha a lámpabura mellett a kábelről sem feledkezik meg. Válogasson kedvére a tetszőleges méretűre vágható, színes textilkábelek széles választékából, vagy öltöztesse saját kezűleg egyedi kötött „ruhába” a hagyományos fehér műanyag zsinórt!
  • Az áruházakban kapható, gömb alakú rizspapír lámpát személyre szabhatja pl. úgy, hogy különböző mintájú vagy színű kartonkorongokat ragaszt rá.
  • Szeretne egy izgalmas lámpaburát a konyhába? Evőeszközökből akár saját kezűleg is elkészítheti!
  • Az egyedi lámpához tehát nem kellenek tízezrek: elég, ha kreatívan variálja a meglévőket, vagy filléres alapanyagokkal turbózza fel őket.

    Borítókép: Yuganov Konstantin/Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!