luxus

2017.12.17. 14:53

Kézműves módszerrel gyártják az Aston Martinokat

Címkék#luxus

2007-ben állt le a futószalag az Aston Martin Newport Pagnell-i gyárában, azóta a gyári felújítóműhely működött ott. Most újra autókat gyártanak.

Az Aston Martin 1955-ben nyitotta meg Newport Pagnell-i gyárát, a hatvanas évek közepétől pedig a cégközpont is ide került. 52 éven keresztül, egészen a Vanquish 2007-es búcsúzásáig működött a gyár, több mint 13 300 autót készítettek itt. Nem adta fel ezt az ingatlant a gyártó, az Aston Martin Works nevű, gyári veteránautó-részleg működött itt mostanáig – írja az automotor.hu

Fotó: Lővei Gergely

Ez a jövőben is így marad, azonban a szakemberek már nem csak régi autókat varázsolnak újjá, de kézműves módszerekkel új autókat építenek.

Huszonöt darab DB4 G.T. modellel kezdenek, az első, 4500 munkaóra alatt elkészült autókat már át is vették tulajdonosaik, a szériával 2018-ben végeznek. Ezt követően újabb, a régi specifikációnak jórészt megfelelő Aston Martinokat fognak itt készíteni.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=PYBb9YeRYmQ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!