első a kényelem

2018.04.26. 16:38

Hátfájást okozhat a rossz melltartó

Csak olyan modellt szabad megvenni, ami stabilan tartja a kebleket, figyelembe véve azt is, milyen tevékenység közben akarja viselni.

Forrás: Pixabay

Fejfájás és hátproblémák: bizony ezeket a panaszokat a rosszul megválasztott melltartó is okozhatja. Kizárólag olyan modellt szabad megvenni, ami stabilan tartja a kebleket. Különösen a dúsabb idomú hölgyeknek érdemes megfogadni ezt. Nekik emellett arra is ügyelniük kell, hogy a kiválasztott darab pántja elég vastag legyen, és ne vágjon a vállukba, mert a nyak- és vállizmok megnyomódása fejfájást, vállmerevséget okozhat. A túl kicsi melltartó miatt a mellek elveszítik természetes formájukat, ami nem túl esztétikus látvány. A kelleténél nagyobb méretű darab viszont semmit sem ér, hiszen a keblek súlya továbbra is a hátizmokra terhelődik – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című lap.

Mellbőség, mell alatti méret, kosárméret: ezt a három adatot kell tudni ahhoz, hogy a megfelelő méretű és kosárformájú melltartót választhassuk. Mivel a mérettáblázat márkánként változhat, tanácsos az eladó segítségét kérni.

Fontoljuk meg azt is, hogy milyen célból vásárolunk melltartót: egészen más kialakítású modellre van szükség az aktív sporthoz, egy elegáns ruhához vagy a szoptatás időszakában, ahogy jelentősebb súlyvesztés után is érdemes másik melltartót keresni.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!