figyelem

2018.12.24. 10:14

Hol fáj a feje? Megmondjuk, milyen bajra utalhat

A fej­fá­jás bi­zony egy másik szerv meg­be­te­ge­dé­sét is je­lent­heti. Sze­ren­csés eset­ben olyan korán jelzi a bajt, hogyha fi­gyel, sok­kal gyor­sab­ban meg is gyó­gyul­hat.

Minden mindennel összefügg, ez kozmikus törvény. Ahogy a köröm állapota mutatja a belső szervekét, vagy ahogy a talp, tenyér nyomással stimulálása hat a test bizonyos pontjaira, ugyanúgy a fej is jelezheti, ha valahol probléma van. – írja a Ripost.

Az ájurvédikus tanok szerint amelyik ponton fáj, az az annak megfelelő szerv betegségére figyelmeztet – szerencsés esetben még a kialakulás kezdetén. Ezért fogadja segítségnek, jóindulatú figyelmeztetésnek a fejfájást.

A lassú lefolyású, hosszan tartó, tehát krónikus fejfájás mögött állhat a háttérben valamilyen szervi vagy egyéb betegség is.

Fotó: Ripost

Az ábrán látható számok azt mutatják, hol jelentkezik leggyakrabban a fejfájás. Ha a számok alapján megnézi azt a szervet, testrészt, amivel összefügg, kiderül, milyen orvoshoz jelentkezzen be sürgősen, és milyen óvintézkedéseket hozzon a gyógyulás érdekében.

1. Fogszuvasodás, ínygyulladás

Fáj az állkapcsa? Valószínű fogszuvasodás vagy ínygyulladás van a háttérben. Sürgősen menjen el egy alapos fogorvosi kivizsgálásra.

2. Szervezet elsavasodása

A szem környéki tájon visszatérő fájdalom az étkezés gyökeres átgondolására és megváltoztatására sürget. Keressen fel egy jó dietetikus szakembert, és kérjen tőle tanácsot, hogyan állítsa vissza szervezete egészséges sav-bázis egyensúlyát.

3. Gyomorpanaszok

A szemhéjak körüli gyakori fájdalom a gyomor betegségeit jelzi. Vizsgáltassa ki magát, és sürgősen változtasson az étkezési szokásain.

4. Gyomorgyulladás

A szemöldök fölött kialakuló fejfájás gyomorgyulladásra figyelmeztet.

Ez a gyomorhurutnál sokkal veszélyesebb betegség. Akár halálos is lehet. Gyomorgyulladás esetén nem csak a nyálkahártyára, de a mélyebb rétegekre is átterjed a folyamat. Sürgősen keresse fel az orvost.

5. Fekélyes betegségek

A homlok elülső részén keletkező fájdalom a test bármely pontján, (tehát a belső szervekben vagy a test külső, látható részén) kialakulóban lévő fekélyes betegségekre utal. Jelentkezzen egy általános és alapos kivizsgálásra. Ha gyanakszik valamire, kezdje az oda tartozó szakorvosnál tett látogatással.

6. Bélproblémák

Ha a fejtető elülső részén fáj leggyakrabban a feje, az a bél különböző betegségeit jelezheti. Szükség lesz az étkezési szokásai megváltoztatására. Kezdjen el jógázni!

7. Húgyúti fertőzés

A kissé följebb jelentkező fejfájás a húgyutak fertőzéses megbetegedéseire figyelmeztet. Nagyon kellemetlen tünetekkel járó betegség. Minél hamarabb járjon a végére, mi a baj, és kúrálja ki magát.

8. Veseproblémák

A fejtető közepén gyakori migrénes fejfájás a vesék megbetegedésére utalhat. Ne hanyagolja el, tudja meg, milyen betegség támadta meg az egyik legfontosabb szervet.

9. A húgycső betegségei

A fej hátulján támadó fájdalom a húgycső betegségeinek kialakulását jelezheti.

A fizikális vizsgálaton kívül vér-és vizeletvizsgálat vár önre. Azonnal kérjen időpontot.

10. Idegzsába

A nyak hátsó részébe hatoló fájdalom idegzsábára utalhat. Főleg meghűlés okozhatja, de állhat a háttérben akár mérgezés is. Kivizsgálás szükséges.

11. Szürkehályog

A halántékba sugárzó fájdalom szürkehályog keletkezésére figyelmeztethet. A szemlencse áttetszőségének megszűnése akadályozza a fény behatolását a szem belsejébe, így homályos látás alakul ki. Ez akár teljes vaksághoz is vezethet. Menjen el szemészhez, és kérjen tanácsot, hogyan lassíthatja a folyamatot vitaminok és antioxidánsok szedésével.

12. Az agy és az idegrendszer működési zavara

Ezt jelezheti a halánték fölötti fájdalom. Beszéljen a háziorvossal, hol kezdje az okok föltérképezését.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!