Ifjúkori álom

2019.01.15. 22:50

Akár már holnap visszatérne a Déli-sarkra Rakonczay Gábor

A magyarok közül elsőként érte el a Föld legdélebbi pontját január 7-én Rakonczay Gábor. Egy tévéinterjúban arról beszélt, fiatalkori álma vált valóra.

Budapest, 2019. január 7. 2018. november 22-én készült kép Rakonczay Gáborról, aki 2019. január 7-én elsõ magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után. MTI

Forrás: MTI Fotó

Az M1 csatorna kedd esti műsorában a férfi azt mondta, hogy „balhéból” nem lehet megcsinálni ezt az expedíciót, általában azok tervezik el, akiknek gyerekkori álma volt ez, ahogy neki is.

A négyfős expedíció sikeres volt, mivel mindenki elérte a Déli-sarkot, de elmondása szerint nem vesztett a motivációjából: ha holnap vissza lehetne menni, akkor indulna – fogalmazott a sportoló. Hozzátette: 12 éve szervez magának hasonló utakat, a következő 5 évre is vannak már tervei, de részleteket nem árult el.

Rakonczay Gábor hazaérkezése után a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. január 11-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Fotó

Rakonczay Gábor január 7-én érte el a Déli-sarkot. Az extrém sportoló a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után.

Borítókép: 2018. november 22-én, a túrja elején készült kép Rakonczay Gáborról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!