Konyhai tippek

2020.06.20. 14:39

Mutatjuk, hogyan lesz tökéletesen ropogós a bacon

A következő módszerekkel olyan finom lesz a sült szalonnája, mint eddig még soha – írja a Vidék íze.

Forrás: Shutterstock

1. Serpenyőben

Tegye a baconöket a serpenyőbe (a legjobb az öntöttvas serpenyő) még azelőtt, hogy bekapcsolná a tűzhelyet. Ezután alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon kezdje el melegíteni. A bacon szép lassan elkezdi kiengedni a benne található zsírokat, majd egyre hangosabban sercegni kezd – ha már serceg, fordítsa át a másik oldalára. Süsse mindkét oldalát egyenletesen addig, amíg tökéletesen ropogós nem lesz. Ha elkészült, a serpenyőből kivéve helyezze őket papírtörlőre, és itassa le róluk a zsírt.

2. Sütőben

Ez a legjobb választás akkor, ha nagyobb adag bacont szeretne készíteni, hiszen egy tepsiben több szalonna fér el, mint a serpenyőben – ráadásul a tűzhelyet is szabadon hagyja, így közben mást is készíthet. Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és tegye rá a szalonnákat egy fóliával/sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsse őket, majd ha elkészültek, szedje ki őket egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy ne ússzanak a zsírban.

3. Mikróban

Egy mikrózható tálat béleljen ki 4 réteg papírtörlővel, majd helyezze rá a bacon szeleteket (csak 1 rétegben), és még 2 réteg papírtörlővel takarja le őket, hogy beszívják a felesleges zsírt. A szalonnákat a legmagasabb fokozaton mikrózza 1 percig (ha nem sültek meg teljesen, akkor további 30 másodpercig). Miután elkészült, szedje ki a szeleteket a tányérodra, és már kész is!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!