szavazásértékelés

2020.12.17. 12:09

Fáradtság és szuper érzés – eltérően vélekednek olvasóink a karácsonyi készülődésről

Alig egy hét múlva elérkezik a karácsony, amely sokak életében hosszas felkészüléssel jár.

Forrás: Shutterstock

Elmondható, hogy a december mind átvitt, mind valós értelmében a karácsonyi előkészületekről szól. Gondoljunk csak az adventre, amely a várakozást szimbolizálja, a Jézus Krisztus születésének napjára való felkészülést.

De ez az ünnep nem csupán a lelki ráhangolódásról szól, hiszen számos más feladattal is ellátja az ünneplőket; díszítés, főzés, ajándékok vásárlásra – ezekről kérdeztük olvasóinkat:

Önnek mi a legfárasztóbb a karácsonyi előkészületekben?

A legnagyobb fáradtságot a válaszadók szerint (34%) az ajándékok beszerzése és a bevásárlás okozza. Bízunk benne, hogy mindenkinek megéri a befektetett energiát, és szeretteik reakciói kárpótolnak mindenkit fáradozásaiért.

" />

A legmelósabb feladatok közé, második helyre a sütés, főzés került. Ezt az opciót 18% választotta. Süti, csirke, töltött káposzta, minden, mi szem szájnak ingere, ilyenkor az asztalra kerül. Reméljük, hogy a kormány december 21-i döntése lehetőséget ad majd arra, hogy a család együtt fogyaszthassa el az ünnepi vacsorát.

" />

Harmadik helyre a díszítés és az azzal járó fáradalmak futottak be. Ezt a válaszadók 13%-a mondja. Ebben is lehet igazság, hiszen a ledszalagok nem másznak a falra és a fa sem sétál haza, áll bele a talpba és díszíti fel önmagát.

" />

A végén szeretnénk szót ejteni a legmagasabb eredményt elért válaszolókról, akiknek a fent említett dolgok abszolút nem jelentenek fáradalmat, úgy érzik, nincs felemelőbb az ünnepi készülődésnél. Ők a válaszadók 35%-át teszik ki.

" />

[eweb-voting id="3125026"]

Borítókép: illusztráció

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!