BOOKR Kids

2020.12.07. 15:40

Ingyenes adventi mesekalendáriummal hangolódnak a karácsonyra

December 1-24. között minden nap egy meglepetés mesekönyv ingyenesen elérhető a Mesetár adventi naptár polcán egészen január végéig.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stanisic Vladimir

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára,

célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon.

A könyvtár-alkalmazás jelenleg több mint 400, interaktív formában elkészített, hangos felolvasással és készségfejlesztő játékokkal kiegészült klasszikus és modern mesekönyveket tartalmaz 2-12 éves gyerekek számára. Az rendszer sajátossága, hogy

akár szülői felügyelet nélkül is biztonságosan és egyszerűen használható, hiszen a zárt felületben nem jelennek meg reklámok és egyéb zavaró tartalmak.

A Mesetár tartalma folyamatosan új verssel, mondókával, regénnyel és ismeretterjesztő történettel bővül, amiknek egy része a hazai könyvkiadók által forgalmazott könyvek digitális változatai, másrészt a Mesegyár, vagyis a BOOKR Kids kreatív csapata által készített saját tartalmak.

Idén tavasszal a könyvtár-alkalmazás 400+ könyve a koronavírus okozta karantén idején ingyenesen volt bárki számára elérhető, ezzel nyújtva segítséget a négy fal közé zárt gyerekeknek és szüleiknek az izgalmas és hasznos időtöltésben. A karácsony közeledtével december 1-24. között naponta egy, az előfizetők körében legnépszerűbb tartalmak fognak az adventi naptár polcon megjelenni. Ezek a mesék egészen január végéig ingyenesen olvashatóak lesznek mindenki számára.

A kiemelt olvasmányok listája meglepetés, de többek között olyan kedvelt történeteket olvashatnak a gyerekek az ünnepek alatt, mint: Vuk, a kisróka (Fekete István), Holle anyó (Grimm testvérek), A cinege cipője (Móra Ferenc), A rút kiskacsa (Hans Christian Andersen), Diótörő (E. T. A. Hoffmann alapján).

A Mesetár ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruházakból.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!