Galaxis útikalauz

2020.12.07. 14:49

Ismerje meg otthonról az univerzum titkait!

Az interaktív előadásokon szó lesz többek között az univerzum keletkezéséről, az exobolygókról, a fekete lyukakról, valamint a Betlehemi csillag titkáról is, a nézők a műsor alatt feltehetik a kérdéseiket is – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Forrás: Shutterstock

Nagy az érdeklődés az élőszavas csillagászati bemutatókra, ezért az intézmény december 13-án elindítja Galaxis útikalauz című tudományos, szórakoztató előadássorozatát. Így a téma iránt fogékony közönség továbbra is élőszóban hallhatja az univerzum csodáiról és az égbolt jelenségeiről szóló előadásokat.

Emlékeztetnek arra, hogy a sorozat decemberben négy alkalommal, valamint egy szilveszteri adással jelentkezik az interneten, vasárnaponként este.

Az első adás témája az év legnagyobb meteorhullása, ez alkalommal a leglátványosabb hullócsillag rajjal, a Geminidákkal ismerkedhetnek meg a nézők december 13-án, a csillaghullás maximumát megelőző éjszakán. A tervek szerint januártól a vasárnapi adásokon túl majd csütörtökönként is csatlakozhatnak a nézők este az előadáshoz.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló 2019 novemberében nyílt meg a nagyközönség előtt.

A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont interaktív csillagászati élményközpontja azzal a céllal jött létre, hogy a világegyetem szépségét és a tudomány eredményeit minél szélesebb körben elérhetővé tegye az érdeklődők számára.

Bővebb információk az eseményről a Svábhegyi Csillagvizsgáló honlapján, a www.svabhegyicsillagvizsgalo.hu weboldalon találhatók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!