szavazásértékelés

2020.12.10. 14:11

Szűk családi körben, óvatosan, maszkban – így tervezik olvasóink a karácsonyt

Advent második vasárnapja is eltelt már, vészesen közeledik a karácsony, és ebben a rendkívüli járványhelyzetben nem árt, ha óvatosan tervez az ember.

Forrás: Shutterstock

Alig két hét múlva ünnepeljük a kereszténység egyik legfontosabb eseményét, Jézus Krisztus megszületését. A koronavírus-járvány azonban súlyos dilemma elé állít sok családot: lehetséges-e eme legszentebb ünnepet a család szerető környezetében, közösen eltölteni?

Ezzel kapcsolatosan kérdeztük olvasóinkat: Idén összejön ünnepelni a család?

A válaszadók harmada (34%) beletörődik a járványhelyzet által előidézett helyzetbe, és úgy látják, szép lenne a közös ünneplés, de jobb az óvatosság.

Velük szemben, csaknem a szavazók negyede (23%) úgy gondolja, találkozás nélkül nem ünnep az ünnep.

Óvatos összejövetelt a válaszadóink 3%-a tervez. Biztonságos távolság betartásával és maszkviseléssel tesznek a járvány terjedése ellen.

A voksolók 40%-a nyilatkozott úgy, hogy náluk mindig is szűk körben telik a karácsony, idén sem lesz másképp.

[eweb-voting id="3108787"]

A fenti számokból az olvasható ki, hogy a válaszadók többségének az idei karácsony nem, vagy csak kis mértékben jelent változást. Az biztos, hogy az idei ünnep más lesz, mint az eddigiek, de hogy megtudjuk, pontosan milyen korlátozások lesznek életben karácsonykor, eddig úgy néz, ki december 21-ig várnunk kell, ekkor dönt a kormány a szükséges óvintézkedésekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!