természetes anyagok

2021.06.13. 13:52

Ez a filléres házi tisztítószer kenterbe ver minden kemikáliát

A mindössze 5 összetevőből álló, házilag 2 perc alatt előállítható tisztítószer minden felületet tökéletesen tisztára mos.

View from inside of woman in rubber gloves and apron cleaning empty refrigerator. Professional maid in uniform washing fridge with detergent sprayer and rag

Forrás: Shutterstock

Fotó: nimito

Ha unja már, hogy a mosogató alatti polc és a fürdőszobaszekrény a különféle vízkőoldóval és fertőtlenítőszerrel van tele, és kizárólag dupla gumikesztyűvel tudja csak megfogni, különben menthetetlenül kimarja a bőrét – akkor ezt a zseniális, mindössze 5 összetevőből álló házilag 2 perc alatt előállítható tisztítószert önnek találták ki – írja a mindmegette.hu.

És nem is akárki: egy ausztrál takarítónő – akinek, egyébként profi takarítócége van – alkotta meg ezt a házi tisztítószert, amihez mindössze 5 egyszerű alapanyag szükséges: ecet, mosogatószer, víz, 100%-os tisztaságú szegfűszegolaj és a kedvenc illóolajunk.

Liesl Elisabeth azt mondja, ez az egyszerű spray minden felületet tökéletesen tisztára mos a padlótól, a fürdőszobai felületeken át a tűzhelyig, hiszen a benne lévő anyagok minden igényt teljesítenek, amit egy tisztítószertől elvárunk:

az ecet tökéletes vízkőoldó, és fertőtlenítőszer;

a mosogatószer zsíroldó és a fizikai szennyeződéssel is elbánik;

a szegfűszegolaj kinyírja penészgombát.

A megfelelő arányok pedig a következők:

1 bögre víz

1 bögre ecet

1 ek mosogatószer

3 csepp szegfűszegolaj

Ha szeretnénk, kedvenc illóolajunkkal még megbolondíthatjuk a keveréket, Liesel a narancsolajat ajánlja, mivel a szegfűszeghez az passzol leginkább – majd az egészet egy szórófejes flakonba töltve már indulhat is a nagytakarítás. A lakás garantáltan baktérium- és gombamentes lesz – és persze isteni illatú.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!