metamorfózis

2021.06.17. 14:00

Vége az önterápiának – felszabadult popdallal jelentkezik a The Anahit

Az elmúlt néhány hónapban teljes zenei átalakuláson ment keresztül a budapesti bázisú The Anahit zenekar. Ennek a könnyen érzékelhető metamorfózisnak egy újabb lenyomata most megjelenő, Limited Edition című daluk és videójuk, ami egyben egy szókimondó fricska is a pénzorientált emberekkel szemben.

Fotó: Hajba András

A The Anahit számára a tavaly három részletben megjelent Let Me Inject You with My Sins című lemez egy korszak végét jelentette. Áprilisban indultak el egy teljesen új úton 2070 című dalukkal, amit a Don’t Touch My Hair című track követett, most pedig a harmadik állomáshoz érkeztünk. A Limited Edition tehát egy újabb nyomatékosítása annak, hogy a zenekar háta mögött hagyta a melankóliát, és sokkal poposabb, vidámabb, könnyebben befogadható vizekre eveztek.

“Őszintén szólva annyira szomorú volt ez a covid-időszak, hogy nem bírtam magamat még jobban lehozni az életről a szomorú témákkal. A másik pedig az, hogy úgy érzem az önterápiának most egy időre vége.

Három lemez során kiírtam magamból az elmúlt éveim fájdalmait és nem lenne hiteles, ha megint ezt tenném, mert jól vagyok, és már más dolgok foglalkoztatnak.”

- mondta el az átalakulásról a The Anahit frontembere, Csányi Rita.

Kocsis Dániel, a zenekar dobosa hozzátette: “Az elmúlt időszak azért minket is megviselt. Ez egyfajta felüdülés volt a zenekar számára, hogy amikor leültünk az új dalokon dolgozni, hihetetlen jókedvvel és boldogsággal álltunk fel és ugrottunk neki az akkor még kilátástalan hétköznapoknak.”

Fontos leszögezni, hogy a könnyedebb irány a szövegvilág éléből egyáltalán nem vett el, sőt: a személyes ihletettség maximálisan jelen maradt, de kiegészült egy kis iróniával, illetve jó adag humorral és felszabadultsággal. A Limited Edition hátteréről Csányi Rita a következőképp mesél:

“Egy ismerősöm ihlette, akit kizárólag a pénz foglalkoztat, az anyagi dolgok és semmi más. Mivel egy időben sokat kellett a közelében lennem, ezért heti szinten hallgattam a materialista megjegyzéseit, illetve azt, hogy szerinte még a tehetséget és a szerelmet is meg lehet vásárolni. Egyszer annyira felidegesített, hogy amikor hazaértem dühből megírtam a dal első felét.”

Az “új korszak” a dalírásban is hozott egy kis változást: néhány szerzeményen Ujvári Jánossal dolgoznak közösen. De ami sokkal látványosabb az az, hogy minden trackhez készül egy letisztult, erős színekkel operáló lyrics videó is. A vizuális tartalmak között van kapcsolat, mindegyik az éjszakában játszódik, ami egy erős összekapcsoló elem a számok között. Az ötletet Hajba Andrással közösen találták ki, és minden videó a közös kreatív munka eredménye, illetve mindegyikben az adott dalhoz legjobban kapcsolódó szín dominál.

A The Anahit tehát maximum sebességre kapcsolt, a popos iránnyal pedig új kapuk is megnyíltak előttük. Dalaikat nemzetközi rádiós lejátszási listákon is megtalálhatjuk, így terveik szerint jövőre már nemzetközi turnéra indulnak. Addig is gőzerővel készülnek új dalokkal és videókkal. nyári fellépésekkel, illetve a már szokásosnak mondható őszi önálló nagykoncerttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!