rendszeres szájápolás

2020.09.06. 16:05

A fogínybetegségek majdnem mindenkit érintenek

A problémák jelentős része tünetszegény egészen addig, amíg nem nagy a baj, ezért fontos félévenként elmenni fogászati kontrollra.

Kiskunfélegyháza, 2019. június 14. Ónodi Izabella fogorvos dolgozik az újonnan átadott, több mint egymilliárd forintból kialakított egészségügyi központban Kiskunfélegyházán 2019. június 14-én. A régi rendelőintézetből kialakított intézmény a város történetének legnagyobb sajáterős beruházása. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Tíz emberből kilencnek vannak fogínyproblémái Magyarországon – árulta el dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos, fogászati szakoktató a Duna Televízió Család-barát című műsorában.

A féléves fogászati kontrollok fontosságára hívta fel a figyelmet dr. Radánovics-Nagy Dániel, hiszen a fogínyproblémák jelentős része tünetszegény egészen addig, amíg nem nagy a baj. A fogínyvérzés az egyik olyan jel, amelyet nem lehet félvállról venni.

„A legfontosabb dolog a rendszeres szájápolás, és az erre fordított idő, ezzel a fogínybetegségek java része megelőzhető” – hangsúlyozta a szakoktató.

A fogkő kialakulása is kulcsfontosságú az ínybetegségek kapcsán. A hatékony fogmosás segíthet a kialakulás megelőzésében, de például a dohányzás súlyos hajlamosító tényező.

Borítókép: Ónodi Izabella fogorvos dolgozik az újonnan átadott, több mint egymilliárd forintból kialakított egészségügyi központban Kiskunfélegyházán 2019. június 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!