Járvány

2020.04.27. 14:52

A Michelin-csillagos séf szerint az éttermi étkezés biztonságosabb, mint az otthoni

Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást.

(FILES) In this file photograph taken on June 18, 2019, French chef Alain Ducasse poses during an interview with AFP at his restaurant Alain Ducasse at The Morpheus Hotel in Macau. - French superstar chef Alain Ducasse insists that it is safer to eat in restaurants than at home during the coronavirus epidemic. With restaurants shuttered by lockdowns across the world, Ducasse claimed that it was far riskier to shop and cook at home. "It's better to eat in a restaurant that takes all the precautions than at home where you have to go to your little local supermarket where people are bumping into each other, touching the fruit and not everybody is wearing masks," he told AFP. (Photo by Hector RETAMAL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Hector Retamal

„Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak

a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot”

- mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.

Alain Ducasse-t, akinek

az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek,

pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.

„A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént”

- mondta a séf, aki szerint

a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.

A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!