Nevelés

2018.09.23. 13:47

Az egymásra hangolódásról szól az óvodai beszoktatás

A gyerekeknek a társaira és az óvónőkre, az óvónőknek pedig a gyermekre és a szülőre kell ráhangolódniuk – erről Gőbel Orsolya pszichológus beszélt vasárnap az M1 csatorna műsorában.

Csallóközcsütörtök, 2018. szeptember 19. Alvó óvodások a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodában az átadási ünnepség napján a felvidéki Csallóközcsütörtökön 2018. szeptember 19-én. A program két ütemében 38,5 milliárd forintból újítják meg az óvodai és bölcsõdei rendszert Kárpát-medence-szerte. Ennek keretében a Felvidéken csaknem 150 intézményt újítottak-újítanak fel, és 32 új intézményt építenek. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Krizsán Csaba

Ha lassabban, nehezebben megy a beszokás, akkor például kezdetben csak az udvari játékra kell vinni az új gyermekeket, mert az hasonlít a már általuk jól ismert játszótérhez – jegyezte meg. A gyermek egy idő után kíváncsi lesz, hogy a többiek mit csinálnak, miután ő hazamegy, ezért szívesebben marad majd a csoportszobai foglalkozásokon is – tette hozzá a pszichológus.

A szakember kiemelte, nagy szerepe van a szülő aggódásának és az óvónő jellemének abban, hogy a gyermek miként érzi magát az óvodában.

Borítókép: Alvó óvodások a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodában a felvidéki Csallóközcsütörtökön 2018. szeptember 19-én

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!