még egy kis nyár

2020.09.06. 12:21

Egyre több ingyenes strand van a Balatonnál

Már nem kell belépőjegyet váltani a hétvégén több népszerű, fizetős balatoni strandon, és vannak olyanok is, amelyek csak a jövő hét végén vagy két hét múlva állnak át az ingyenes szolgáltatásra.

Alsóörs, 2020. augusztus 13. Állószörfös (SUP-os) fiú az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A legkedveltebb balatoni fizetős fürdőzőhelyek egy része már szeptembertől 1-jétől, más strandok e hét végétől látogathatók jegy nélkül, de hétről hétre várható, hogy többfelé felmentik a belépődíj alól az indián nyár tóparti vendégeit – adta hírül a Magyar Nemzet.

Az északi part népszerű strandjai közül a balatonakali már péntek óta ingyenesen felkereshető, a csopaki strand pénztára jövő péntektől lesz zárva, a bejárást azonban nem zárják le, továbbra is érkezhetnek a fürdőzők. Az almádi Wesselényi- és a káptalanfüredi strandok szeptember 16-tól nem kérnek pénzt a fürdőzésért – derül ki a Csodálatosbalaton.hu internetes portál strandlistájából.

A veszprémi oldal legexkluzívabb strandja, a füredi Széchenyi egyelőre markánsan tartja az 1500 forintos felnőtt jegyárat, a tó legjobb családbarát fürdőhelye címet viselő gyenesdiási Játékstrand viszont a jövő péntektől már ingyenes lesz. Nem kell jegyet venni péntek óta a három keszthelyi strand pénztáránál sem, míg a tó déli oldalán szerényebben alakul az ingyenes nyári fürdők köre.

Még nem tudni, hogy a somogyi oldal legfelkapottabb fürdőhelye, a balatonlellei Napfénystrand és Élményfürdő mikortól lesz ingyenes, mindenesetre a település kiemelkedően hosszú, több mint négy kilométernyi ingyenes partszakasszal és több, kisebb-nagyobb szabadstranddal rendelkezik.

Balatonszárszó strandja már augusztus 26-a óta jegy nélkül látogatható, és ugyanígy a két földvári is. Siófok nagy strandjáról és a sóstóiról csak annyi ismert, hogy szeptember 17-én mindkettő bezár.

Érdemes mérlegelni

Az ingyenes strandok látogatóinak a pontos kép kedvéért azt is tudniuk kell, hogy nem minden fürdőhely-üzemeltető tud gondoskodni a személyzetről, az öltözőről, zuhanyozóról. Továbbá az is szempont a strand további üzemeléséhez, hogy a meteorológiai ősz kezdetétől leáll a bajba jutott nyaralók segítségére siető vízimentő- és elsősegélyhely-szolgáltatás.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!