egy kis odafigyelés

2017.10.09. 19:57

Észrevétlenül is csökkentheti a kalóriákat

Nem kell, hogy kínszenvedés legyen az életmódváltás.

Túl sokat evett az elmúlt időszakban, és most nehezen tér vissza az egészséges táplálkozáshoz? A Mindmegette remek tippjeivel könnyen megy majd a dolog.

Számoljon egy kicsit!

Ahhoz, hogy akár egy kilót hízzon, legalább 3500 kalóriával kellene többet ennie, mint amennyi energiára a testének szüksége van. Próbálja nagyjából felmérni a károkat. Vajon mennyivel ehetett többet? 1 tábla csokoládé, az kb. 1000 kcal, fél kiló füstölt tarja is épp ennyi energiát tartalmaz. Ha azonban az elkövetkezendő napokban megpróbál ellenállni az édességeknek, máris nyert ügye van: pont 1000 kalóriával fogyaszt kevesebbet.

Igyon!

Reggelire igyon meg egy adag fehérjében és rostban gazdag shake-et, ez stabilizálja a vércukorszintet és sokáig nem éhezik meg újra. Készítheti tejből, szója-, kókusz- vagy mandulatejből, de adhat hozzá fehérjeport is. Gyümölcs helyett keverjen bele rostban gazdag len, – vagy kendermagot, friss vagy fagyasztott zöld színű leveles zöldségeket (spenót, kelkáposzta, brokkoli).

Lúgosítson!

Lúgosítással könnyen megszabadulhat a puffadástól, ehhez többféle módszert hívhat segítségül. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a szódabikarbóna. Ehhez két hétig, naponta kétszer egy kávéskanál szódabikarónát kell vízben feloldani és meginni. Elősegítheti a méregtelenítési folyamatot fürdővel is: keverjen a vízbe három evőkanál szódabikarbonát, és ázzon benne 25-30 percet!

Mondjon le a szénsavas üdítőkről!

Kerülje a szénsavas üdítőket és lehetőleg a mesterséges édesítőszerekről is mondjon le egy időre! Ezek ugyanis fokozzák a puffadást, és a túl édes íz arra késztet, hogy még több cukrot egyen.

Mozogjon többet!

Nem maradhat ki a sorból a testmozgás sem. Melegítsen be futógépen 5 perces kocogással, majd 10 percig fusson intenzíven, aztán tekerjen a szobabiciklin szintén 10 percig. Ezt kövesse 10 perc az ellipszis-tréneren és a lépcsőzőgépen szintúgy. Levezetéshez sétáljon a futógépen. Ezzel az intenzív, több testrészt megmozgató edzéstervvel, alkalmanként 500 kalóriát is elégethet!

Borítókép: Public Domain Pictures

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!