Óvja a bőrt

2019.01.23. 16:30

Ezért érdemes gumikesztyűben mosogatni

Öt egyszerű, de nagyszerű érv szól a gumikesztyű mellett.

Bár van sokkal környezetbarátabb megoldás is, a gumikesztyűben való mosogatásnak sok előnye van. A legfontosabb érveket a gumikesztyű mellett a Maszol cikke szedte össze az Apartment Therapy írása nyomán. Az öt pont a következő:

1. Könnyű le- és felvenni

Az egészségügyben használt kesztyűkkel szemben a gumikesztyűt nem kell percekig lerángatni magunkról. Az mosogatáshoz használt kesztyű felhúzása sem jelent plusz időt, egyszerű és gyors.

2. Kellemesebb a mosogatás

Még azoknak is, akik utálnak mosogatni kellemesebb élmény lesz a koszos edények tisztogatása gumikesztyűben, ha arra gondolnak, hogy a kesztyű megvédi őket az ételmaradékokban nyúlkálástól, vagy a körmük alá szoruló ételtől – áll a cikkben.

3. Véd a hőtől

Bizonyára sokszor előfordult már velünk mosogatás közben, hogy a kezünkre zúduló hideg vagy éppen meleg víz kellemetlenséget okozott. A gumikesztyű ettől megvéd, így ha másért nem, emiatt érdemes alkalmazni.

4. Könnyű a munka

Ahogyan a kesztyű felhúzásáról, úgy a gumikesztyűben mosogatásról is sokan azt gondolják, hogy kényelmetlen, ügyetlenek vagyunk benne, esetleg elejtünk emiatt valamit.

A cikk cáfolja ezt: a szerző szerint gumikesztyűben gyorsabb a munka.

5. Kedvcsináló

A cikkben az áll: a gumikesztyű kiválóan alkalmas arra, hogy kedvet csináljon a takarításhoz, hiszen ha már rajtunk van, hozzáláthatunk például a hűtő, mikrohullámú sütő, konyhapult letakarításához. Ezek alapján, ha otthon akad egy kibontatlan gumikesztyű, próbáljuk ki, hátha nagyobb kedvvel fogunk mosogatni.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!