segítségnyújtás

2021.04.28. 13:03

Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja

Idén a szervezet vetési segédletet adott a vetőmagok mellé a családoknak, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk.

Bajna, 2021. április 27. Csorba Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász igazgatója vetőmag adományt ad át Dinnyés Ferencnének a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán Bajnán 2021. április 27-én. Idén is folytatódott a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja a koronavírus miatt hátrányosan érintett családok és idősek körében. Tavasszal 4122 családot ajándékozott meg a Karitász vetőmagokkal, országosan több mint 16 millió forint értékben. Bajnán volt a program utolsó vetőmag-átadása.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, annak fókuszában az idén azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus hátrányosan érintett – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A Katolikus Karitász közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a program során szakmai segítséget is nyújtsanak a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be.

Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, emellett – szükség szerint – eszközök beszerzésével is támogatja a karitász a családokat. Idén a szervezet vetési segédletet adott a vetőmagok mellé a családoknak, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a vetőmagcsomagokban húszféle zöldségmag található.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja – írták.

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki azt mondta, ebben az évben az egyházmegyei karitász szervezetek, valamint az országos központ támogatásával 4122 család csatlakozott a programhoz. Számukra több mint 16 millió forint értékben adtak át vetőmagokat országszerte.

„Bízunk abban, hogy a zöldségek termesztése, valamint az öngondoskodás ezen formája nemcsak átsegíti őket egy nehezebb élethelyzeten, hanem a most megszerzett tudás a jövőre nézve hosszútávú segítséget jelent. Május folyamán várhatóan 6000 palántát tudunk még eljuttatni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával a családok számára” – mondta az országos igazgató.

Csorba Gábor esztergom-budapesti karitászigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, csak Bajnán száz család vesz részt a Zöldellő kertek programban.

A Szent Erzsébet Karitász most nemcsak vetőmaggal, hanem tartós élelmiszerrel is támogatja a családokat – tették hozzá.

Borítókép: Csorba Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász igazgatója vetőmag adományt ad át Dinnyés Ferencnének a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán Bajnán 2021. április 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!