társadalom

2018.10.11. 15:04

Fontos feladat az önkéntesség népszerűsítése

Mostantól a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózata is segíti majd a munkát.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózata létrejöttének (CSEÖH) célja, hogy megértő, egymást támogató, segítő és biztonságot nyújtó társadalmat valósítson meg – mondta az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.

Illés Boglárka a rendezvényen „címbirtokosi” okleveleket adott át azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a következő három évben működtetik majd a CSEÖH megyei és fővárosi irodáit.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a CSEÖH munkája elengedhetetlen az önkéntesség népszerűsítésében. Kiemelte, a civil törvényben nevesített hálózat azt mutatja: a magyar kormány úgy gondolja, a CSEÖH és annak tevékenysége nélkülözhetetlen. A törvényi keretek megteremtésével kiszámítható, stabil, előrelátható működést valósítanak meg – hangsúlyozta Illés Boglárka.

A CSEÖH irodákat fenntartó civil szervezeteket nyílt pályázaton választották ki. Feladataik ellátásához az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosít forrást.

A rendezvényen címbirtokosi oklevelet kapott a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége (Csongrád megye), az Egyenlő Esély Egyesület (Hajdú-Bihar megye), az Egyensúly AE Egyesület (Békés megye), a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány (Vas megye), a Hierotheosz Egyesület (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), az Ifjúságért Alapítvány (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Egyesület, a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület (Tolna megye), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület (Győr-Moson-Sopron megye), a Magyar Vöröskereszt budapesti, valamint Pest megyei szervezete, a Majki Népfőiskolai Társaság (Komárom-Esztergom megye), a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány (Fejér megye), a Napkerék Egyesület (Somogy megye), a Nógrád Ifjúságáért Gyermek és Ifjúsági Alapítvány (Nógrád megye), a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület (Bács-Kiskun megye), a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület (Baranya megye), a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete (Heves megye), a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!