recept

2017.07.24. 11:21

Frissüljön fel nyári turmixokkal!

Egy pohár tejes-jeges finomság kellőképpen tápláló, ráadásul némi felüdülést is nyújt a hőségben.

Nincs is jobb a forróságban, mint egy pohár turmix. A turmixok vitaminokban és tápanyagokban gazdagok, könnyen elkészíthetőek, és bármilyen idénygyümölcsből finomak. A jeges változatok hűsítenek és felüdítenek, sovány tejjel és alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökkel elkészítve ráadásul a fogyókúrába is beilleszthetőek. A Fanny magazin legfrissebb számából hat ínyencséget mutatunk be, a receptek egy adag hozzávalóit tartalmazzák.

Hűsítő

Turmixoljon össze 2 marék darált jeget 300 ml 100%-os narancslével, 2 db lime frissen kifacsart levével és 1 teáskanál mézzel. Öntse hosszú üvegpohárba, dobjon bele néhány mentalevelet, és fogyassza szívószállal.

Vitaminban gazdag

Turmixoljon össze 100-100 g megtisztított epret és málnát, valamint 50 g szedret 2 ek mézzel és 300 ml tejjel. Miután pohárba öntötte, kanalazzon a tetejére tejszínhabot, és csorgassa le málnaszörppel.

Trópusi változat

Tegyen a turmixgépbe 1 db felaprított banánt, 3 ananászkarikát és 1 db felkockázott mangót, majd pürésítse 300 ml tejjel, 1 tk porcukorral és 1 ek kókusztejjel.

Reggelire

Turmixoljon simára 1 marék megtisztított epret 300 ml natúr joghurttal és 1 ek búzakorpával.

A gyerekek kedvence

A turmixgépben dolgozzon össze 1 db banánt, 1 db meghámozott és felkockázott almát, 1 db megtisztított és felkarikázott sárgarépát, valamint 150 ml alma- és ugyanennyi narancslevet. Nyáron néhány szem jégkockát is dobjon a pohárba!

Kávés frappé

Turmixoljon össze 2 gombóc vaníliafagylaltot 1 csésze behűtött kávéval, 50 ml tejjel és 1 tk porcukorral. Egy poharat félig töltsön meg jégkásával, és öntse rá a kávés-fagyis krémet. Fújjon a tetejére tejszínhabot, és hintse meg fahéjjal.

További konyhai tanácsokat és recepteket talál a szerdánként megjelenő Fanny magazinban, keresse az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán!

 

Címkék#turmix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!