Ország-világ

2020.11.09. 06:28

Furcsa ünnepi időszak lesz a vendéglátásban

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a karácsonyi és a szilveszteri időszak sem tervezhető, csak remélni lehet, hogy az utolsó pillanatban még beindulhatnak az ünnepi időszakra szóló foglalások – jelentette ki Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

München, 2020. november 2. Bezárt müncheni étterem terasza 2020. november 2-án. Ettõl a naptól négy hétre újabb korlátozásokat vezettek be Németországban a koronavírus-járvány miatt. MTI/EPA/Philipp Gülland

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Philipp Gülland

A Világgazdaság hétfői számában megjelent nyilatkozatban úgy vélekedett, hogy az otthon maradó külföldiek, a következő hetekre és hónapokra vonatkozó előfoglalások elmaradása miatt ismét

több hotel vált üzemszünetre, és nemcsak Budapesten, hanem a Balatonnál is.

A fővárosban ismét bezár több olyan étterem, amely külföldi vendégek nélkül nem tud megélni, és nem akarja vagy nem tudja tovább finanszírozni az üresen is költséges nyitvatartást.

Eddig legalább a szobaárak mélyrepülését sikerült elkerülni, az árakat nincs értelme csökkenteni – vélte a szállodaszövetségi elnök. Szerinte ugyanakkor veszélyes tendenciát sejtet, hogy

megjelentek azok az észszerűtlenül alacsony árajánlatok, amelyekkel az év végi vendéghiány ellen próbálnak tenni a vidéki és a budapesti hotelek.

Csak a remény maradt, hogy ha nem romlik a helyzet és nem lesz szükség további korlátozó intézkedésekre, még beindulhatnak a foglalások az ünnepi időszakra – szögezte le Flesch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!