Vegetáriánus Fesztivál

2017.08.21. 08:00

Ha ön vega, ide el kell mennie

Növényi alapú táplálkozásról szóló szimpózium, előadások, relaxációs foglalkozások, ételkóstolók, öko- és biotermékek bemutatója, zenés és táncos programok, valamint filmvetítések is várják az érdeklődőket a 21. Vegetáriánus Fesztiválon, amelyet augusztus 26-án és 27-én rendeznek meg Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Az ingyenes rendezvényen különféle ételek készítését is megtanulhatják a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás lesz, aki közel harminc éve maga is vegetáriánus – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az esemény első napján a színházteremben kezdődik az első budapesti szakmai szimpózium a növényi alapú táplálkozásról, ahol többek között szó lesz a vegetáriánus étrend hatása mögött rejlő molekuláris biológiai mechanizmusokról. Rodics Katalin kutató biológus, a Greenpeace munkatársa a nagyüzemi állattartás egészségünket és környezetünket károsító hatásairól beszél, míg Tamasi József a vegán étrenddel kapcsolatos klinikai tapasztalatokat ismerteti.

Ezzel párhuzamosan több teremben is folynak programok. Szó lesz még többek között a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is.

Az esemény második napján Pásztor Judit arról beszél, hogy speciális étrenddel hogyan előzhetők meg vagy tarthatók kordában bizonyos betegségek. Nagy Szaffina a színházteremben a vegán étrendről tart előadást, míg Jankovich Tibor tanácsadó segít eligazodni azoknak, akik szeretnének átváltani a vegetáriánus vagy vegán életmódra.

Idén is lesz „vegán mozi” – ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek, de a fesztivál több zenei és táncos programot is kínál. A szervezők célja eloszlatni a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve rávilágítani arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával – írták a tájékoztatóban.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!