édes egészség

2019.07.06. 10:47

Hány kalória van valójában a gyümölcsökben?

Egy fürt szőlőben például 150.

Forrás: Shutterstock

Egy pohár gyümölcs frissítően tud hatni, délelőtti vagy délutáni snacknek is belefér az étrendbe. De valóban belefér? Mennyi kalóriát tartalmaznak a gyümölcsök? Ennek járt utána a Csupasport.

Banán

A banán káliumban, magnéziumban, B-vitaminban, C-vitaminban és rostban gazdag. Egy közepes banán körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, és tökéletes egy délutáni snackhez.

A héjával azért vigyázzunk!

" />

Eper

Körülbelül nyolc szem eper fér el egy pohárban. A szamóca gazdag C-vitaminban és káliumban, a kalóriatartalma pedig alacsony. Nyolc szem kevesebb mint 50 kalóriát tartalmaz. Az eper tökéletesen párosítható a reggeli gabonához, kásákhoz.

Néhány esetben pedig a sajthoz is tökéletesen megy.

" />

Szilva

A szilva is sok értékes vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Két darab szilvában körülbelül 60 kalória van. Az eperhez hasonlóan reggeli snacknek tökéletes.

A mókusok is megvesznek érte.

" />

Szőlő

Egy fürtön körülbelül 32 szőlőszem van. A szőlő gazdag vasban és káliumban. Egy fürt körülbelül 150 kalóriát tartalmaz.

Egér nélkül.

" />

Alma

Nem véletlen mondják, hogy mindennap együnk almát. Az almában sok a vitamin és a rost, egy kisebb darabban körülbelül 75 kalória van.

Méreg viszont nincs.

" />

Őszibarack

A nyár egyik kedvelt gyümölcse az őszibarack. Az őszibarack jó kálium-, magnézium- és A-vitamin-forrás. Egy nagy barack körülbelül 70 kalóriát tartalmaz.

Ráadásul még fekete háttéren is remekül fest.

" />

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!