Járvány

2020.05.13. 10:33

Háromszáz állami gondozott gyermeknek gyűjtöttek laptopot

Az adományokkal a gyermekek és mentoraik közötti online kapcsolattartást tették lehetővé, ugyanis a járvány ideje alatt az alapítvány önkéntesei nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Tizenöt gyermekotthon csaknem háromszáz állami gondozott gyermekének segített a Gyermekhíd Alapítvány az egyik biztosítótársasággal összefogva.

A Digitális híd a gyermekotthonokba elnevezésű kampány keretében összesen egymillió forintnyi pénzadomány és nyolcvan műszaki cikk gyűlt össze, amelyekkel a gyermekek tanulását és mentális fejlődését segítik – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa Biztosító laptopokkal, tabletekkel és internet-előfizetéssel támogatta az állami gondozott gyermekeket. Az egy hónapos kampány keretében cégek és magányszemélyek felajánlásait várták, amelyekkel a gyermekek és mentoraik közötti online kapcsolattartást tették lehetővé, ugyanis a járvány ideje alatt az alapítvány önkéntesei nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket.

Az összefogás eredményeképp érkezett 80 műszaki cikk és 1 millió forint pénzbeli adomány tizenöt gyermekotthon csaknem 300 gyermekének tanulását és pszichés, valamint mentális fejlődését segíti – áll a közleményben.

Mint kiemelik, a Gyermekhíd Alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival; különböző foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket. A közleményben Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója szavait is idézik, aki kiemelte: a kampány keretében összegyűjtött adományokkal ebben a nehéz helyzetben is segítséget tudnak nyújtani a gyerekeknek, hogy tarthassák a kapcsolatot a számukra fontos személyekkel.

Az adományokat a Kőér Utógondozó és Gyermekotthoni Központ (2 lakásotthon), a Krízis Alapítvány Gyermekotthona és Krízis Utógondozó Otthona, az Abaúj-Zempléni görögkatolikus gyermekvédelmi Intézmény – Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény, a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ (5 lakásotthon), valamint az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott 6 lakásotthon állami gondozott gyerekeinek juttatja el az alapítvány és a biztosító.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!