büszkeség és borítélet

2018.03.16. 17:01

Hatalmas magyar siker a Vinalies Paris-n

A Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya a rangos Párizsi Vinalies Internationales-en nyert ezüstérmet.

Forrás: Mediaworks

A Párizsi Vinalies Internationales világ egyik legnagyobb elismertségű és presztízsű versenye, amelyet a borversenyeket értékelő listákon szinte mindenhol az első helyre jegyeznek. Az elismertség a szakmai színvonalnak és a nevezett boroknak egyaránt köszönhető, a zsűritagok szinte kivétel nélkül ismert borászati szakemberek. Minden évben több, mint 3000 palack bor szerepel a világ minden tájáról.

2018-ban több, mint 3500 palack borral neveztek a résztvevők, amelyből a balatoni Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya ezüstérmet szerzett a különösen erős fehér bor kategóriában.

Gelencsér Gergő főborász elmondta: „Büszkék vagyunk erre a sikerre, hiszen az idei mezőny is nagyon erős volt, ezért is különösen nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos díjat elnyerni. A 2017-es sárgamuskotályunk egy igazán különleges darab, hiszen a szőlőfürtöket teljes érettségében szüreteltük, a préselés előtt héjon áztatott mustot lassan kierjesztve gyönyörű, izgalmas illatú, komplex bor kerekedett, amely a pohárba töltve fűszerek és gyümölcsök illatainak varázslatos egységével hódít”

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászataként épült fel a Balaton északi partján fekvő Zánka településen. A borászat megálmodásakor egyetlen cél lebegett a tervezők előtt: olyan páratlan borászatot alkotni, mely volumenében felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben minőségében az elérhető legmagasabb technológiai és borászati színvonalat képviseli.

További információ a Canter Borházról megtalálható a www.canterborhaz.hu weboldalon.

Borítókép: Mediaworks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!