Lakásfelújítás

2017.07.04. 10:12

Hogyan kezdjünk hozzá a tetőtér beépítéshez?

A tetőtér beépítése a leggyakrabban előforduló építési munkák egyike, ám közel sem rutinszerű: sok olyan dolog van, amit mindenképpen érdemes átgondolni, mielőtt belevágnánk a felújításba.

Lakáskultúra

A Lakáskultúra cikke felhívja a figyelmet arra, hogy már a tervezés megkezdése előtt érdemes elvégezni a ház hőkamerás vizsgálatát, a tető légtömörségének ellenőrzésekor ugyanis kimutathatók az esetleges részszigetelési hiányosságok is, és így elkerülhető a későbbi penészedés, páralecsapódás.

  • Mire figyeljünk a tervezésnél? Családi ház terveztetésekor az első lépés, hogy meghatározzuk az épület karakterét, hiszen ettől függ, hogy meredek vagy alacsony hajlásszögű, esetleg lapos tető fedje-e a házat. A döntéskor ügyelni kell arra, hogy a ház jól illeszkedjen a már kialakult lakókörnyezetbe, de lényeges a ház funkcióinak átgondolása is.
  • Magas tetős házban a tetőtér beépítése nagyon egyszerű. Mivel a szükséges tér már adott, nem kell növelni az alapterületet, de nem árt, ha tisztában vagyunk néhány fontos építésügyi előírással. A tetősíkablakok elhelyezésénél például alapvető, hogy az ülő ember szemmagassága az ablak alsó síkja fölé kerüljön, tehát még kényelmesen kilásson rajta. A kitekintési sík – az ablaktok és az üveg találkozása által kijelölt sík – magassága ideális esetben 90-110 cm.
  • A tetőtér kialakításával kapcsolatban további hasznos tanácsokat talál a Lakáskultúra júliusi számában. A magazint keresse az újságárusoknál vagy a lapcentrum.hu oldalán!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!