élő örökség

2019.05.26. 08:10

Huszár lovaspályával bővültek a hagyományőrzés lehetőségei

Felavatták a simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központot.

Simonpuszta, 2019. május 25. Szabó Tünde, az Emberi Erõforrások Minisztériumának sportért felelõs államtitkára beszédet mond Simonpusztán, a Nemzeti Lovaskultúra Központ és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópálya avatásán 2019. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A most felavatott huszár és katonai lovaspálya tovább bővíti a lovas hagyományőrzés lehetőségeit – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton, Simonpusztán, a Nemzeti Lovaskultúra Központ és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópálya átadóünnepségén.

Szabó Tünde arról beszélt, hogy a kutatások szerint

a korabeli magyarok sohasem számbeli fölényüknek, hanem páratlan képzettségüknek, remek harci taktikájuknak köszönhették katonai sikereiket évszázadokon keresztül, ahol ló és lovasa is óriási tudásról, fegyelemről tett bizonyságot.

Hozzátette, hogy a magyar lovas és a későbbi huszár örökség rendkívül gazdag, amelyet ma hozzáértéssel és szívvel ápolnak többek között Simonpusztán a Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Dallos Gyula lovaskultúráért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a ló és az ember a két teremtett lény, amit Isten jókedvében teremtett, és hogy kiteljesedjenek, együvé rendelte őket.

A megnyitók után kis huszárokat avattak, majd a látogatók megtekinthették az Örökség című zenés lovas produkciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!