háztartási tippek

2021.04.12. 13:45

Így lehet csillogó a tévéképernyő is

Elég, ha túl erőteljes mozdulattal törli le, és már dobhatja is ki!

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A síkképernyős tévé jól mutat a nappaliban vagy a hálóban, de rendkívül kényes darab – írja a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Kapcsolja ki!

Kizárólag akkor kezdje el tisztítani a készüléket, ha a képernyő teljesen hideg. Takarítás előtt mindenképpen kapcsolja ki a tévét, húzza ki a konnektorból is, és csak az áramtalanítás után 10 perccel lásson neki a takarításának.

Por nélkül

Hetente legalább egyszer porolja le a tévét egy puha ronggyal, esetleg ecsettel, bár a legjobb, ha mikroszálas törlőkendőt használ. A képernyőt kéthavonta célszerű megtisztítani.

Ilyenkor egy hosszú sörtéjű ecsettel, puha kefével portalanítsa a sarkokat és a gombokat is. Fontos, hogy az egyik kezével mindig fogja a készüléket, nehogy leessen az állványról!

Ujjlenyomat

Gyermeke csillapíthatatlan vágyat érzett, hogy megsimogassa a kedvenc mesehősét? Nem kell aggódni, a zsíros foltoktól is megszabadulhat! Törölje át egy nedves kendővel a képernyőt, majd szarvasbőrrel törölje szárazra. Jó lehet az ablaktisztító is, ilyenkor azonban ügyeljen arra, hogy olyat válasszon, ami nem tartalmaz alkoholt, ecetet vagy citromsavat.

Takarítás után mindenképpen várjon legalább fél órát, mielőtt bekapcsolja a készüléket!

Figyelem: szigorúan tilos spirituszt, borszeszt vagy bármilyen súrolószert alkalmazni a képernyő tisztításához!

Speciális ápolószer

Az elektronikai boltokban kaphatók olyan szerek, amik taszítják a port, a koszt, így ritkábban kell takarítani a televíziót.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!