Benzines vagy elektromos?

2020.07.18. 09:00

Így válasszuk ki a számunkra ideális fűnyírót

A jó döntéshez figyelembe kell venni a kertünk méretét, adottságait és a domborzati viszonyokat. A méret alapvetően meghatározza az alkalmazható technológiát és a fűnyíró típusát.

Forrás: Shutterstock

Benzines fűnyíró

Ha a terület nagyobb mint 1200 m2, akkor benzinmotoros fűnyíró használata javasolt – írja a Lakáskultúra. A nagy kert gondozásához tehát ideális, általa ráadásul nem zavarunk senkit a relatív nagy zajjal.

Elektromos fűnyíró

Az elektromos fűnyírókkal szinte hangtalanul nyírhatjuk a füvet, ám a kábel hossza némileg korlátozza a mozgást. Utóbbi típus jóval könnyebb a többinél, így praktikus hölgyek számára, ráadásul kicsi a karbantartási és gondozási igénye.

A kertünk adottságaihoz válasszunk masinát
Fotó: Shutterstock

Akkumulátoros fűnyíró

Az akkumulátoros fűnyíró egyik legnagyobb előnye, hogy nem korlátoz a szabad mozgásban. Kis tömegének és könnyű irányíthatóságának köszönhetően a keskenyebb, nehezebben hozzáférhető helyeken is precíz munkát végez, ráadásul környezetbarát és energiatakarékos.

Robotfűnyíró

Az önműködő robotfűnyírók számtalan kényelmi funkcióval is rendelkeznek, például: területi, dőlésszög-, ütközés- és emelésérzékelő, zónák kialakítása, fűnyírás időintervallum, napok, illetve napszakok beállításának lehetősége.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!