2020.08.03. 09:40
Íme a hamisítatlan piacos lángos receptje
Reggelire, ebédre, vacsorára is tökéletes lesz.
Mogyoród, 2014. július 25. Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én. MTI Fotó: Marjai János
Forrás: MTI / Marjai János
Fotó: Marjai János
A piacoknak van egyfajta varázsa, ami magával ragadja az embert: a színes kínálat, az emberek sokasága és a piacos lángos hamisítatlan illata, amelytől összefut a nyál a szánkban. Vannak napok, amikor már csak azért megyünk ki a piacra, hogy élvezhessük a fokhagymás, tejfölös, sajtos ízorgiát. Ezt az élményt most a saját otthonunkban is átélhetjük – írja az Origo.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojás
3 db kis pohár kefir
50 g élesztő
2 teáskanál só
50 ml meleg tej
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Keverjük el a cukrot a meleg tejben, majd tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a tojást, a kefirt, a sót, azután öntsük hozzá az élesztős keveréket is.
Dolgozzuk jól össze kézzel.
Amint a tészta jól összeállt, melegítsünk olajat vagy zsírt egy serpenyőbe.
Olajos kézzel szaggassuk ki a tésztát és formázzuk meg, majd süssük ki olajban.
Tálaljuk fokhagymával, tejföllel és sajttal.
Borítókép: lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én