és finomak is

2020.10.12. 12:30

Italok, amik javíthatják a memóriánkat

A testi és lelki egyensúly megteremtése nem lehetetlen kihívás, ha tudjuk, mi tesz jót a szervezetünknek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: bokan

Ebben a rohanó világban egyre nagyobb kihívás a testi és lelki egészség egyensúlyának megteremtése. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Mindössze meg kell tanulnunk egészségesen választani és egészséges szokásokat beépíteni a mindennapjainkba. Az Origo tafelspicc rovata összegyűjtött néhány könnyen és gyorsan elkészíthető italt, ami nemcsak egészséges, de a memóriánkra is pozitív hatással van, és ez egy nehéz napon különösen nagy előny.

Bogyós gyümölcsös turmix

Az acai bogyó egy aprócska gyümölcs, mégis tele van antioxidánsokkal. Nem véletlenül nevezik szuperételnek. Az antioxidánsok segítenek helyrehozni a szabad gyökök káros hatásait. Sőt, az acai bogyó pozitív hatással van a vérkeringésre is. Emellett hozzájárul a vérnyomás kezeléséhez, a koleszterinszint csökkenéséhez és még az agyra is jó hatással van.

Készítsünk belőle turmixot a bogyó vagy a bogyóból készült por felhasználásával. Turmixoljuk össze bogyós gyümölcsökkel, például áfonyával, és fogyasszuk jóízűen.

Gránátalmalé

A gránátalma szintén antioxidánsok kiváló forrása. A szabad gyökök jelenléte miatt az egész testben sejtkárosodás léphet fel, így az agyban is. Szerencsére a benne lévő antioxidánsok segíthetnek ezen. A gránátalma javíthatja a vérkeringést, ezáltal az agy oxigénellátottságát, ami jobb agyműködéshez vezethet. Fogyaszthatjuk önmagában, de turmixként is.

Céklalé

A cékla az egyik leginkább alulértékelt gyökérzöldség, noha rengeteg tápanyag van benne. Ásványi anyagok, vitaminok, rostok és antioxidánsok kiváló forrása, amelyek az immunitáshoz és az általános egészséghez is hozzájárulnak. Turmixoljuk össze például grépfrúttal vagy naranccsal.

Zöld tea

A zöld tea nemcsak a méregtelenítésben, hanem a memória javításában is segíthet. A benne lévő antioxidánsok és aminosavak csökkentik a stresszt és a szorongást. Enélkül pedig sokkal könnyebb helytállni és teljesíteni a munkában is.

Ráadásul egy hideg őszi napon mi eshetne jobban, mint egy jó meleg zöld tea egy nehéz munkanap kezdetén?

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!