ünnepi tanácsok

2017.12.20. 19:29

Karácsonyfa-kisokos: mire figyeljünk?

Minden, amit a fa felállítása és díszítése előtt érdemes átgondolni.

Lassan ideje felállítani a fát – a Fanny tanácsaival tényleg pofonegyszerű lesz a művelet.

Biztonságos rögzítés

Ha kisgyermeke van, vagy az unokáját várja karácsonyra, fordítson kellő figyelmet a fa megfelelő rögzítésére, máskülönben a kicsik pillanatok alatt magukra boríthatják! Jó megoldás például, ha néhány vastagabb ágát odakötözi a legközelebbi bútordarabhoz, de ha biztosra akar menni, csomózza a plafonba fúrt kampóhoz a fenyő csúcsára kötött zsinórt.

Gondosan válassza meg a helyét!

Ügyeljen arra is, hogy ne legyen útban a karácsonyfa, és ne rakja közvetlenül az ajtó mellé. A fűtőtesttől is tegye távolabb, hiszen ott gyorsan kiszáradna, és idő előtt lehullatná a leveleit. Lehetőleg ne nyomja szorosan a falhoz sem, hagyjon teret a mutatós ágaknak.

A fa kiválasztása

Az, hogy milyen fajtát vásárol, természetesen az anyagi lehetőségeitől is függ. Egy vonás viszont az összes típusra igaz: a kiszáradt darab könnyen lángra kap! Ezért, ha teheti, friss fenyőt vegyen, az utolsó percben! Egyre több helyen árulnak gyökeres példányokat, ha egy ilyen mellett dönt, az ünnep után akár vissza is viheti az árushoz, aki visszafizeti önnek a vételár bizonyos százalékát. Ez a megoldás nemcsak azért jó, mert takarékos, hanem mert a környezetét is óvja vele.

Tűz esetére

A szoba egyik rejtett zugában helyezzen el egy vízzel teli vödröt vagy edényt: jól jöhet, ha valami meggyulladna a szobában.

Sokáig szép marad

Azok a karácsonyfatalpak az igazán praktikusak, amelyeknek van víztartályuk. Mielőtt beleállítaná a fát, töltse fel vízzel, és amibe tegyen néhány csepp glicerint. Ez a keverék gondoskodik majd arról, hogy a felcicomázott fa még jóval az ünnepek után is friss és üde legyen!

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!