Jótékonysági akció

2019.05.21. 08:23

Kerékpárosok segítik az agysérült betegeket

A sportos kedvű résztvevők a nevezési díjjal segíthetnek.

Forrás: Shutterstock

Szombaton rendezik meg 13. alkalommal a Móri Karika elnevezésű jótékonysági kerékpáros túrát, amelyen a résztvevők nevezési díjukkal az agysérült betegek felépülését segíthetik.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan

a kerékpáros túra célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány segítése, valamint a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása.

A 2500 forintos nevezési díjak e két alapítvány jótékony munkájához nyújtanak segítséget. A szokásoknak megfelelően a kerékpárosok a Láncos-kastély előtti térről 10.15 órakor rajtolnak, és három táv – 110, 50 és 25 kilométer – közül választhatnak. A leggyorsabbak Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket, de az összes résztvevő emlékérmet kap.

A Cortex Alapítvány a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek – baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, agyvérzésen átesett emberek – utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek, ezzel gyorsítva a sérültek társadalomba való visszailleszkedését.

A Móri Karikát 2007-ben rendezték meg először,

Orosz Zsolt móri születésű orvos barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg. Kezdeményezésére százak túráznak évről évre segítve ezzel az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!