szilveszteri durrogtatás

2018.12.28. 22:00

Kiemelt biztonságot igényelnek a kis kedvencek

Szilveszterkor biztonságos, zárt helyen kell tartani a háziállatokat (kutyákat, macskákat), és az a legjobb, ha a gazdájuk nem hagyja egyedül őket – mondta a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője.

Schneider Kinga kiemelte: az állatnak az a legjobb, ha a szilveszteri „durrogtatás”, tűzijátékozás idején maga mellett tudhatja a gazdáját.

Mellette kell lenni, magabiztosságot kell sugározni felé és ettől az állat megnyugszik

- tette hozzá az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ha viszont valakinek annyira fél a kutyája, hogy ez a viselkedés a gazdától már nem elég – folytatta -, akkor szükség van egyéb megoldásokra, akár gyógyszerekre, akár feromon- vagy gyógynövénytartalmú készítményekre.

Schneider Kinga azt mondta:

egy szívbeteg vagy epilepsziára hajlamos állat számára végzetes lehet maga a félelem, amelyet a hang- és fényhatásokkal, légnyomáskülönbséggel járó tűzijátékok váltanak ki.

Felhívta a figyelmet arra: életveszélyes kikötni a kutyát ilyen helyzetben, mert ez az állat fulladását okozhatja. Figyelmeztetett arra is, hogy senki se hagyja háziállatát gyógyszer hatása alatt otthon vagy felügyelet nélkül a kertben.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / De Repente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!